Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Állatorvos!
Van egy 7 hónapos cicám, aki már túl van az ivartalanításon. Kiskorában semmi baja nem volt az alomhasználattal, viszont úgy 3 hónapja nem pisil az alomba, csak kakik. Vettem távoltartó spay-t és ahova lefújom odapisil. Áthelyeztem az almos tálat és vettem másik féle almot, de semmi nem használ.
Milyen megoldás lehet erre?

2016.01.31

Állatorvos

Mindenképpen végeztessenek egy vizeletvizsgálatot, hogy nem áll-e betegség a háttérben. Sajnos van olyan, hogy ivartalanított állatok is jelölnek, ha valami megzavarja őket (új állat akár csak a szomszédban, vagy az ablakból látja, sok idegen szag, gyerek születése, költözés, változás a megszokott életvitelben. Ha lehetséges az, hogy a cica stresszes, akkor helyezzenek ki több búvóhelyet, több alomtálcát. Ha van olyan anyag, amire szívesen pisil (pl.: textil), akkor az egyik alomtálcába tegyenek azt is.  A vizeletet nagyon alaposan el kell távolítani, mert a szag újra pisilésre ingerli az állatot. A tisztításhoz enzimatikus tisztítószereket használjon. Érdemes kipróbálni a Feliway sprayt és párologtatót. Ezekről a készítményekről részletesen olvashat az interneten. Ha nem sikerül eredményt elérni, akkor vegye fel a kapcsolatot állat viselkedésterápiával foglalkozó szakemberrel (pl.: Dr. Sátori Ágnes).

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem