Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Állatorvos!
Nem egészségügyi jellegű probléma miatt fordulnék Önhöz, de hátha tud tanácsot adni. Családi okok miatt el kell költöztetnem a két éves keverék kutyámat kertes házból. Két választás előtt állok: vagy velem jön egy kis lakásba, vagy átadom a rokonaimnak, akik kertes házban laknak. Az előbbinek hátránya, hogy mivel nagytestű (egyébként szobatiszta) kutyáról van szó, szűkös lenne neki a lakás, és esetleg kárt tenne unalmában a berendezésben, viszont előnye hogy fixen minden nap tudnék vele foglalkozni reggel és este, illetve időnként kutyanapközibe is tudnám vinni. A második lehetőség hátránya, hogy a rokonok nem tudnának vele olyan intenzíven foglalkozni, és nem csak új helyhez, hanem új emberekhez is hozzá kéne szoknia. Előnye hogy ha egyedül is van napközben, nagyobb mozgástere lenne, illetve hétvégente, ha a rokonok nem is érnek rá, én el tudnám vinni nagyobb sétákra, kirándulásokra. Első látásra a kertes ház tűnik jobb megoldásnak, de sokak véleménye szerint a kutyának a gazda személye a fontos, nem feltétlenül a hely, ezért elbizonytalanodtam, hogy melyik lenne a jobb megoldás a kutya szempontjából, főleg hogy fogadott kutyáról van szó, így már egyszer megélt egy nagyobb környezetváltozást. Válaszát előre is köszönöm!

2016.02.05

Állatorvos

Az én véleményem az, hogy addig, amíg ez nem válik lehetetlenné valamilyen okból, addig a kutyának a gazdája mellett van a helye. Ha ki tudja elégíteni a kutya mozgásigényét és tud vele foglalkozni, akkor az állatok hamar alkalmazkodnak. Sok szobakutya boldogabb életet él, mint a kertben egész nap magára hagyott társaik. A kutyának a gazda közelsége a legfontosabb. Szerintem ráér akkor azon gondolkodni, hogy megváljon-e a kutyától, ha valamiért nem sikerül a lakásban tartás.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem