Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Állatorvos! 8 hetes, menhelyről befogadott cicánk a menhelyen Frontline kezeléseket kapott (spray változattal), de három nappal azután, hogy hazahoztuk bolhaürüléket találtam a fehér szőrében, annak ellenére, hogy ennek a menhelyen, illetve az első napokban itthon nem láttuk jelét. A Fressnapf-ban vásároltuk Advantage Spot-on készítményt számára, ami jelesre vizsgázott, a cica takaróján és a padlón is találtam elhullott bolhákat a kezelés után 5-6 órával. Ami miatt aggódom, hogy a cica takarója az egyetlen olyan berendezési tárgy, amit ki tudok mosni 90 fokon, kapott cicabútort is elbújós, ‘ágyas’ résszel, illetve rendszeresen látogatja az ülőgarnitúrát a nappaliban, ezeket nem tudom mivel kezeljem, hogy a cicának ne legyen baja. Az Insective 2000 készítményt kedvező összetétele ellenére, angol, illetve német nyelvű irodalom alapján elvetettem, mert a cica még olyan korban van, hogy harapja is a cicabútort, amit kapott, illetve ha nem figyelünk rá, akkor a kanapé karfájával is próbálkozik. Létezik olyan, macskák számára sem veszélyes irtószer, amivel kezelhetném a cicabútort és a nappali padlóját, berendezését? Köszönöm!

2016.07.11

Állatorvos

Kedves Gazdi!

Nehezet kérdez! Azt javasolnám, hogy alaposan porszívozza ki amennyire tudja az említett bútorokat, és ahol nem fér hozzá a cica nyugodtan használja az Insecticidet, mi is azt szoktuk javasolni. Így talán a lárvákat, petéket sikerül végleg kiírtani, illetve ne felejtsen el 4 hetente a cicára ismét bolhairtót rakni, ha nem tudnak gazdaállatot találni a bolhalárvák egy idő után úgyis elpusztulnak a környezetben.

Üdv

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem