Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Állatorvos! Egy 8 éves Jack Russel Terrier kutyusom van,aki rengeteget ugrál! Néhány hónapja elkezdett bicegni a mellső lábára amire Meloxidylt kapott! A bicegés elmúlt,majd néhány hét múlva nagyon gyenge formában,de néha vissza-vissza tér! Quamatelt 20mg,2×1/2, Tramadolor 100mg 2×1/4 és Medrol 4mg 2×2 /3nap/ 2×1 /3nap/ és 2×1/2 /3nap/ kapott! A kutyusom 9 kg! Azt szeretném megkérdezni,hogy ez nem-e túl nagy dózis egy ekkora kutyusnak? A Medrol-ról nagyon sok rosszat olvastam és féltem eddig elkezdeni a kúrát! Ő amúgy is egy kis idegbomba! Szeparációs gondokkal is küzd és izgalmi bepisilés is fennmaradt a mai napig! Válaszát köszönöm!

2016.11.02

Állatorvos

Kedves Gazdi!

Állatorvosuk bizonyára a kutyus egészségi állapotát figyelembe véve írta elő az Ön  által leírt gyógyszereket, a kutyus állapotának javulása érdekében. Az adagok nem magasak. Quamatelt a Medrol mellékhatása ellen kapta a kutyus, de ha jól értettem az utóbbit nem kapja. Tramadol esetében a tolerancia kialakulása miatt egy idő után szükséges az adott adag módosítása, különben a tünetek visszatérnek. A fajta jellemzője az Ön által leírt “idegbomba” viselkedés, több foglalkozást ajánlanék, főleg szellemi lefárasztást. Szeparációs gondok kapcsán kutyaterapeutával vegye fel a kapcsolatot.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem