Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Állatorvos!
Van egy kis mopszunk, és mindent megrág ami elé kerül ( ajtó, szekrény…) sajnos már a lábunkat is és a kezünket is..Sehogy nem tudjuk leszoktatni erről. Először azt gondoltuk azért rágcsál mert nő a foga, de azóta sem hagyta abba. Hogy tudnám erről leszoktatni?
Előre is köszönöm.

2014.07.01

Állatorvos

A láb és kézrágásról  egyszerűbb leszoktatni a kutyát. Ha a gazdit rágja, akkor határozottan rá kell szólni, majd faképnél kell hagyni. Ha ez nem elég, akkor a tiltás után egy időre áttehetik egy másik szobába. Ha ezt következetesen csinálják, akkor a kutya rá fog jönni arra, hogy így nem játszanak vele, nem foglalkoznak vele, neki pedig ez nagyon nem jó. Ha a kutya kárt okoz a lakásban , akkor amikor elmennek zárják egy olyan helyiségbe, ahol nem okozhat kárt (le is keríthetnek egy olyan szobarészt, ahonnan kiveszik azokat a dolgokat, amelyeket sajnálnak). Amikor otthon vannak, akkor figyeljék az állatot és minden esetben tiltsák azoknak a dolgoknak a rágását ami nem kívánatos. Ezzel egy időben adjanak a kutyának olyasmit, amit szabad és biztonságos rágcsálni (pl.: bőrcsontok, Dentizahn rágószalag stb.). Mielőtt elmennek, foglalkozzanak a kutyával és fárasszák le egy nagy sétával és játékkal. Ha fáradt, amíg egyedül van, akkor többet fog pihenni és kevésbé fog unatkozni. Ne hagyják a kutya előtt az összes játékát. Egyszerre csak néhány legyen elöl és ezeket cserélgessék. Ha újdonságnak számító, rágcsálható dolgok vannak a kutya közelében, akkor lehet, hogy inkább azokkal fogja elfoglalni magát. Fontos, hogy az utólagos büntetésnek nincsen értelme, ha a kutya az alatt az idő alatt rágott szét valamit, amíg nem voltak otthon. Remélhetőleg az, hogy nevelik a kutyát és felnőtté válik, megoldja majd ezt a problémát.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem