Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Állatorvos! Beagle kutyánk 9 hónapos. A táplálásával kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.
Reggelire és vacsorára kap 200 gr száraztápot (Happy Dog Medium Junior) + 200 gr nedvestápot (szintén jó minőségű, Happy Dog, Bioplan, Select Gold, ilyesmik…). A kettőt összekeverve kapja.
Ebédre egy kisebb adag (100-150 gramm) tápot kap.
Az ismerősök azt mondják, sokat adok enni a kutyának.
Szerintem nem kövér (kb. 16-18 kg lehet), sokat mozog. Naponta többször sétáltatjuk, illetve a kertben is elég mozgástere van. Csökkentsem a napi adagját, vagy kaphat ekkora adagot naponta? Válaszát előre is köszönöm!

2011.11.08

Állatorvos
A tápokon lévő ajánlott napi adagok csak iránymutatóak. Táplálásnál mindig a kutya kondícióját kell figyelembe venni, hiszen kutyák között is léteznek gyorsabb és lassabb anyagcseréjű egyedek. Így látatlanban elég nehéz megítélni a kutya kondícióját, de a 18 kg azért egy beagle esetében egy kicsit soknak tűnik. Fiatal, növekedésben lévő állatoknál szerencsésebb, ha inkább egy kicsit soványabbak, mert így kevésbé terhelődnek az izületek. Azt javaslom, hogy mutassa meg a kutyát egy állatorvosnak és kérjen Tőle elfogulatlan véleményt a kutya kondícióját illetően.
A tápok amelyekkel a kutyát táplálja valóban nagyon jó minőségűek.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem