Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Állatorvos! Hétvégén a Velencei tóban fürdött a kutyám és azóta nagyon vakarózik. Annyira, hogy uszkár léte ellenére csomókban vakarja ki a szőrét. Folyamatosan rágja magát. Az úszás utáni másnap megfürdettem, hátha akkor megszűnik a vakarózás. Biospotix spot-onnal volt kezelve, kevesebb, mint egy hónapja, így bízom benne, hogy semmi élősködő. Mi lehet a folyamatos vakarózásnak az oka? (Elsősorban a hónaljak, a fületőve és a mellső lábszára viszket) Mit tehetek? Előre is köszönöm!

2012.06.30

Állatorvos
Ez a probléma allergiás eredetűnek tűnik. Valószínűleg a jelenleg elég magas koncentrációban jelen lévő pollenek okozzák, amelyek akár a tó vizében is lehetnek, illetve a tó körüli növényzetben. A fürdetéssel fizikailag segíthetett eltávolítani a kutya testéről az allergéneket. Még hatékonyabb, ha speciálisan allergiás állatoknak kifejlesztett sampont (pl.: Allermyl) használ, amelynek van helyi viszketéscsillapító hatása. Sajnos a fürdetés sok esetben nem elegendő a tünetek elnyomására. Létezik olyan injekció, amelyik gyorsan segít megszüntetni a kellemetlen tüneteket. Ha a gyulladáscsökkentő injekció hatása látványos, az megerősíti az allergia diagnózisát. Természetesen számos más betegség is járhat intenzív vakarózással, de a leírtak alapján az allergiát tartom legvalószínűbbnek. Keressen fel egy állatorvost, mert a kutya nagyon kellemetlenül érzi magát és néhány nap alatt sebesre vakarhatja a testét, így gyógyulása is hosszadalmasabb lesz és esetleg másodlagos fertőzések is kialakulhatnak.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem