Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Állatorvos! Van egy 10 hónapos ezüstszürke házi kandúr cicánk. Kiskorától kezdve emberekhez szoktattuk. Kertes házunk van, ki-be járhat szabadon a többi cicával együtt. Mégis van egy problémánk, hiába a sok törődés, nagyon vad cica maradt. Simogatni szinte nem lehet, állandóan morog, fúj és karmol (megjegyzem, olyan mintha nem tudna nyávogni). A párizsin,és szárazeledelen kívül semmi mást nem hajlandó megenni.Több cicánk is van, de őket lehetett szocializálni és nevelni. Januárban ivartalaníttattuk, hátha akkor szelídebb lesz… ,de semmi változás nem történt. Szeretném a segítségét kérni, hogy tudjuk leszoktatni a cicát a vadságról, morgásról, karmolásról stb.? Illetve nem lesz-e hosszú távon baja az egyoldalú táplálkozástól?

Segítségét köszönjük.

2011.04.17

Állatorvos
A jó minőségű szárazeledel teljes értékű táplálék a cica számára, nem kell aggódni. Fontos, hogy víz mindig álljon rendelkezésére. Ami a cica jellemét illeti, az már nehezebb kérdés. Sajnos vannak olyan macskák, akik soha nem lesznek igazán szelídek. Minden állatnak más a természete. Nem hiszem, hogy Önök rontanának el valamit, hiszen a többi cicával nincs ilyen baj. Azt javaslom, hogy fogadják el, hogy Ő távolságtartó. Simogassák akkor, ha keresi a kapcsolatot Önökkel. Ha fúj, karmol, akkor egy határozott tiltás után hagyják ott és tegyék ki a lakásból. Nem tartom valószínűnek, hogy bújós cica lesz belőle.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem