Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Állatorvos!
2 éves kan kutyám sokszor nyal fémes dolgokat (pl. küszöb vagy övcsat). Miért teszi ezt? Talán vashiánya van? És ha igen, mit adjak rá neki? Jelenleg multivitamint és csonterősítőt szed, esetleg növelni kéne valamelyik mennyiségét (most a dobozon feltüntetett adagot kapja)? Válaszát előre is köszönöm.

2011.04.11

Állatorvos
Fontos lenne tudni, hogy ezeken a táplálékkiegészítőkön kívül milyen eleséget fogyaszt az állat. Ha prémium tápot eszik, akkor egy egészséges, felnőtt kutyának nincs szüksége extra vitaminra és kalciumra, mert ezek kellő mennyiségben és arányban benne vannak az eleségben. Ha házi kosztot eszik, akkor meg lehetne próbálni a kutyák számára gyártott Béres cseppet úgy, hogy a másik két táplálékkiegészítőt elhagyja. Ha a furcsa viselkedés továbbra is fennáll és az állat szőre szép, nem hány, nincs hasmenése, jó az étvágya, akkor ez a szokás lehet kényszeres viselkedés is (ha látszólag ok nélkül hosszabb ideig nyalogat). Ha erre van gyanú, akkor ha észleljük ezt a viselkedést, akkor lehetőség szerint hamar meg kell szakítani, például játékkal vagy egy egyszerű vezényszóval.
Vissza a kérdésekhez