Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Állatorvos!
2 hónapos hosszú szőrű csivava kutyusunk van. A nyakán elől kopasz a nyaka. Ott ahol a nyaka összeér, amikor a feje levan hajtva. Bőre egészségesnek látszik, olyan mint a hasán. Oltáskor megkérdeztük az állatorvost, azt mondta nem látszik betegnek a bőre. Ön szerint ez normális, később még kinőhet ott is a szőre? Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Ágnes

2012.03.24

Állatorvos
Ennél a fajtánál, különösen a rövidszőrű változatnál elég gyakran előfordul, hogy a nyakon, combokon, mellkastájékon szőrhiányos vagy szőrrel csak enyhén borított területek vannak. Az esetek többségében nem kerül kivizsgálásra a szőrhiány pontos oka, mert nem okoz tüneteket a kutyának. Előfordul, hogy az idő előrehaladtával kiszőrösödnek ezek az állatok. Ahhoz, hogy pontos diagnózishoz jussunk, látni kellene, hogy vannak-e normális szőrtüszők az adott területen. Előfordulhat, hogy egy adott bőrterületen a szőrtüszők veleszületett rendellenességével találkozunk. A diagnózishoz ebben az esetben bőrbiopszia vételével lehetne eljutni. A kiskutya még nagyon fiatal, akkor is ha az adott terület nem viszket és nincsen bőrelváltozás, szerintem érdemes lenne szőrtüsző atka ellen kezelni nyakracseppenthető készítménnyel (Adcvocate vagy Stronghold csepp). Hasznos lehet bőrtáplálók alkalmazása is (pl.: Dermoscent spot on). Ha továbbra sincs semmi változás, akkor felkereshetnek egy bőrgyógyászati szakrendelést (pl.: Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi kar- Dr. Tarpataki Noémi).
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem