Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt állatorvos!

7 éves labradorom fájlalja a jobb hátsó lábát. Lehet, hogy a csípője fáj. Volt pár nap, mikor egész nap feküdt, mostmár viszont egyes mozdulatokra pl lépcsőn való lejövetel vonyít.
Valamilyen táplálékkiegészítőt tudna ajánlani? (gondolok itt calcium vagy egyéb vitamin, mely e fajta “tipikus” betegéségére használ).

Köszönöm!

2011.04.01

Állatorvos
Ha a probléma pontos okát szeretné tudni, ahhoz röntgen vizsgálatra van szükség. Valószínűleg vagy a csípője vagy a gerince fáj. Ha a kutya nem állt fel és most is felsír, akkor az azt jelzi, hogy fájdalma van, amire nem elég táplálékkiegészítőt adni. Az állatnak fájdalomcsillapítóra van szüksége. Ha jelenleg nincsen lehetősége orvoshoz vinni a kutyát, akkor az emberi fájdalomcsillapítók közül Algopyrint adhat az állatnak. Ha a kutya kb. 30 kg, akkor maximálisan 2x1-et, de 3-4 napnál ne alkalmazza tovább. Egyéb emberi fájdalomcsillapítót ne alkalmazzon, mert súlyos mellékhatásai lehetnek. Ha a fájdalmat csillapította, utána jótékony hatásúak lehetnek a táplálékkiegészítők pl. zöldkagyló kivonatok is. Az ilyen jellegű problémák orvoslásában a kalcium nem sokat ér.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem