Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Állatorvos!

8 éves cicámnak a rágófogai fogkövesek. Nem szeretném állatorvossal eltávolíttatni, mert ivartalanításkor is nagyon nehezen viselte az altatást. A tápot nem nagyon szereti kölyökkora óta, inkább az alutasakos vagy konzerv eledelt kedveli. Egy időben kapott Whiskas fogtisztító jutalomfalatot, de nem nagyon észleltem változást. A fogmosásra nem hiszem, hogy rá tudom szoktatni, mert megnézni is alig engedi. Mit tehetek ebben az esetben?

Előre is köszönöm a segítséget?

Üdvözlettel:
Anita

2012.03.27

Állatorvos
A már kialakult fogkövek ellen sajnos nincs más hatékony megoldás, mint az eltávolítás. Ehhez nem szükséges olyan mély altatás, mint az ivartalanításhoz. Többféle altatószer létezik, beszéljen erről állatorvosával. A súlyos fogkövesség előbb utóbb a fogak kilazulását okozza, ami jelentős fájdalommal jár, ilyenkor már általában elkerülhetetlen a foghúzás, ami szintén csak altatásban kivitelezhető. Létezik az állat ételébe keverhető por (Plaque Off), ami segít a szájhigiénia fenntartásában.
Vissza a kérdésekhez