Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Állatorvos!
9 éves szuka mopszom van,jelenleg8,5 kg.Pár hete azt vettem észre,hogy a bal hátsó lábát elég sokszor mereven tartja,és néha olyan,mintha nem bírná a terhelést. Már nem mindig ugrik fel az ágyra és egy esti kb-1-2 órás séta után eléggé el is fárad. Olyan kis gyengének látom ezt a lábát,és olyan,mintha néha rá is “esne” vagy rá is ülne,de nem direkt,hanem meginog és olyankor. Legyen kedves megmondani,hogy mi lehet ez! El fogom mielőbb vinni orvoshoz,csak előbb szeretnék konzultálni valakivel. Tudom,hogy látatlanban elég nehéz diagnózist felállítani,de hátha tud nekem valamit mondani. Remélem nem komoly az ügy! Amúgy teljes értékű tápot eszik,amiben még zöldkagyló kivonat is van,és emellé még Luposant is adok neki.
Szeretném,ha legalább 1 kg-ot le is fogyna,de nem sikerül,pedig diétás a minőségi tápja.
Előre is köszönöm válaszát!
Üdvözlettel: Adrienn

2012.03.27

Állatorvos
Látatlanban tényleg nehéz erre a kérdésre válaszolni. Szerintem a legfontosabb az lenne, hogy röntgen felvételek segítségével detektálják a probléma pontos okát. Szükség lenne egy csípő, térd és gerincfelvételre. A vizsgálat során ellenőrizni kell a keresztezőszalagok állapotát. Fontos a reflexek vizsgálata is, mert ezek alapján lehet következtetni arra, hogy a problémának van-e neurológiai háttere. A hátsó testfél gyengesége "megingása" általában neurológiai problémák esetében fordul elő. Érdemes megvizsgálni a kutya szívét is, hogy a fáradékonyság hátterében nincsen-e kardiológiai probléma is.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem