Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Állatorvos!
A tegnapi nap vásároltam egy kiscicát (olyan öt hónapos körüli). Szeretném megkérdezni, hogy ha lakásban szeretném tartani, milyen oltásokat illetve kezeléseket kell megkapnia. Tudomásom szerint eddig nem kapott oltásokat. Illetve milyen rendszerességgel érdemes állatorvoshoz vinni (természetesen ha nem jelentkeznek betegségek időközben)? Előre is köszönöm válaszát!

2012.09.08

Állatorvos
Lakásban tartott macskáknak kombinált oltásra és féreghajtásra van szükségük. Az első évben a kombinált oltást 2-3 hét múlva meg kell ismételni, majd ezt követően évente egy alkalommal. Ha valamikor kijárós lesz a cica, akkor szükséges lesz veszettség elleni védőoltás is. A féreghajtás után figyelni kell, hogy ürül-e féreg, ha igen, akkor addig kell 2 hetente kezelni, amíg látnak parazitát a székletében. Most érdemes lenne parazitaellenes cseppet is alkalmazni az esetlegesen jelenlévő bolhák és atkák kiirtására (Advocate, Stronghold). Ha a cica egészséges és a féreghajtót Ön is be tudja adni, akkor elegendő az éves oltások alkalmával állatorvoshoz menni.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem