Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Állatorvos!Kutyám az eddig kipróbált kullancs elleni szerekre allergiás tüneteket produkált(bőrvörösség,vakarózás).Killtix,Bolfo,Frontline,Scalibor,Biopotix ezeket próbáltuk.Az állatorvos is tanácstalan,szerinte naponta nézzem át a kutyát és ha kullancsot találok azonnal távolítsam el.Ez nekem kevés védekezés a vérszívókkal szemben.Az leinne a kérdésem,hogy a kutyáknál alkalmazható-e az illóolajos(levendula,geránium olaj stb.) alternatíva?Mivel jómagam is ezeket alkalmazom kullancsok távol tartására gondoltam nála is kipróbálom,de véleményét kérem,hogy milyen hatással van az ebekre hosszútávon ? Nem szeretném,hogy ártson neki.Illetve a felől is érdeklődnék,hogy van-e az Egyetemen olyan szakemberük aki fitoterápiával ill. homeopátiával foglalkozik.Ha van legyen kedves megírni nevét és elérhetőségét.Válaszát előre is köszönöm.

2012.08.31

Állatorvos
Sajnos az egyes kullancsirtók fő összetevői sokszor megegyeznek, így érthető a több készítménnyel szembeni túlérzékenység. Ami probléma, hogy a Frontline is tüneteket okoz, ami pedig összetételét tekintve eltérő. Sajnos arròl nincsen személyes tapasztalatom, hogy az illóolajok alkalmazhatóak-e megfelelő hatékonysággal a kullancsok ellen. Az illóolajok betegséget biztosan nem okoznak, esetleg az erős, aromás illatok zavarhatják az állatot. Keresse meg kérdésével Dr. Mátray Árpádot, Ő az Állatorvosi Kamara alternatív tagozatának vezetője és Ő oktatja a homeopátiát az Egyetemen.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem