Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Állatorvos/Nő!
Van egy 4 éves berni pásztor lány kutyusunk, aki csak egyszer “tüzel” egy évben, nyáron. Akkor viszont eléggé elutasító a kanokkal szemben, pedig egyébként nagyon barátságos. Mivel törzskönyves, tenyészthető kutyus, szeretnénk, ha egyszer legalább lenne kiskutyája. Már két nyáron volt fiúnál, de sajnos nem történt semmi. Mit tegyünk, tudunk -e valahogy segíteni a kanokkal való viselkedésén vagy a fogamzáson? Köszönjük!

2011.03.03

Állatorvos
Nem árt ha tapasztalt kanhoz visszük a tapasztalatlan szukát. Érdemes a tüzelési időn kívül esetleg megismerkedni a két kutyának. A termékeny napokat hüvelykenet vizsgálatával és progeszteron szint méréssel lehet legjobban meghatározni. Amennyiben több napos kannal töltött idő is eredménytelen, akkor ha mindenáron kölyköket szeretnének, akkor az optimális időben végzett mesterséges termékenyítés eredményt hozhat. Ennek a legegyszerűbb módja, hogy a fogékony periódusban lévő szukát és a kant együtt viszik állatorvoshoz.. A kantól spermát vesznek, és azt egy vékony katéterrel a szuka hüvelyébe juttatják.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem