Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Állatorvos!

Pár napon belül érkezik hozzánk egy hat hetes törpenyúl. Szeretnék érdeklődni egészségügyi, orvosi szempontból mikor kell orvoshoz vinni, milyen teendőink vannak vele ezen a téren és mire kell odafigyelni (betegség tünetek, köröm, fog)

Nagyon köszönöm előre is a segítségét!
Kriszta

2012.03.29

Állatorvos
A nyuszikat 6 hetes koruktól már lehet oltani (myxomatosis, vérzéses betegség), ezt az oltást 4 hét múlva kell ismételni. Az oltás alkalmával lehetőség nyílik a nyuszi alapos vizsgálatára. Az orvos ellenőrizni fogja a fülek állapotát, hogy nincsen-e bennük parazitás fertőzésre utaló váladék. A fogakkal és karmokkal ilyen fiatal korban általában még nem sok teendő akad, de természetesen meg kell vizsgálni ezeket is. Figyelni kell arra, hogy a nyuszinak nem váladékos-e az orra, esetleg nem tüsszög-e, illetve meg kell figyelni a székletét is, hogy formás kemény bogyókat ürít-e (kivéve a lágy bélsarat, ami egy szőrlőfürtszerű képződmény). Ezen kívül nagyon fontos a nyuszi helyes, rostdús táplálása. Mindig legyen az állat előtt jó minőségű széna, ez nem csupán az emésztőrendszer megfelelő működésének az alapja, hanem a fogak állapotának is alapvető meghatározója.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem