Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Állatorvos!
Van egy 2 éves ivartalanított hím cicám.Több,mint fél éve a hasán,a comb belső oldalán hullani kezdett a szőre. Nem vörös, nem igazán viszket. Az állatorvos azt mondta, atkafertőzés miatt van. Le kellett fürdetnem Neostomosan-os oldatban, valamint a nyakára 3 havonta veszek Frontline cseppet. De eltelik újabb 3-4 hónap,s minden kezdődik elölről. Van valami hatásosabb megoldás is? A másik két macskának hála,nincs semmi baja.
Várom válaszát.
Köszönöm,Zsuzsa

2012.07.14

Állatorvos
Érdemes lenne a területről bőrkaparék vizsgálatot végezni, hogy kiderüljön, hogy van-e kórokozó a háttérben. Ha a cica nyalogatja a területet akkor felmerül az allergia is, ilyenkor sok esetben látható a lerágott szőr. Lehet hormonális probléma is a háttérben. Megpróbálhatna esetleg Advocate vagy Stronghold cseppet is alkalmazni, segíthet gyulladáscsökkentő injekció vagy tabletta, illetve egyes esetekben hatásosak lehetnek hormon tartalmú készítmények is (Ovarid tabletta). Sajnos vizsgálat nélkül nehéz erről véleményt mondani. A macskák hasonló jellegű bőrproblémái általában kiújulásra hajlamosak. Érdemes lehet érzékeny macskáknak való táppal etetni az állatot. Menjen vissza állatorvosához és beszéljék át újra a problémát.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem