Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Cím!

Van egy 5 éves kinti-benti kan cicánk, akinek fél évvel ezelőtt el kellett távolítani a jobb szemgolyóját, illetve ivartalanították is, mivel sokat verekedett. (A szemét konkrétan kiverték) Eddig nem is volt gond vele, de tegnap azt vettük észre, hogy “kóvályog”, balra “hord”, úgy közlekedik, mint altatásból való felébredéskor. Nyugalmi állapotban “jár” a feje jobbról-balra, mint aki nagyon szédül. Elvittük ma egy állatorvoshoz aki szerint a szemműtétkor túlságosan megkaparhatták, vagy most elrepedt egy ér. Lehet, hogy agyvérzést kapott? Létezik az, hogy a műtét után fél évvel derül ki? Kapott szteroidos injekciót, illetve egy hétig kell szednie a Prednisolont napi 1x. Nagyon aggódunk a cicánkért.
Javulhat az állapota?

Köszönettel: B. Anikó

2014.05.01

Állatorvos

Szerintem nem valószínű, hogy egy ilyen jellegű műtét következményei fél év múlva alakulnak ki. A leírtak alapján én központi idegrendszeri tünetekre gondolok, amelynek hátterében valóban lehet akár agyvérzés is, de a belső fül problémája is okozhatja. Érdemes lenne ellenőrizni a cica vérnyomását is. Sajnos vizsgálat nélkül nehéz erre a kérdésre válaszolni. Sajnos a központi idegrendszeri betegségek pontos diagnosztizálása sok esetben csak költséges eljárásokkal (CT, MR) lehetséges. Ha ezekre nincsen mód, akkor a tüneti kezelésre adott reakciókból lehet következtetni a betegség jellegére, és ez szabja meg a következő lépéseket. Hasznos lenne elvinni az állatot egy neurológiai szakrendelésre (pl,: Dr. Csébi Péter).

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem