Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Cím!
5 éves németh juhász kutyánknál észrevettük, hogy nem lát jól. Állatkórházba vittük ahol szemspecialista rendel. Mindez kb. 1 éve volt.
Akkor azt mondta, hogy száraz szem betegsége van kb. a szeme 2/3-ára nem lát.
Műtétet javasolt, de azt tanácsolta várjunk még, mert ezt egy kuta életében max. 2-szer lehet elvégezni, és mivel akkor még csak négy éves volt, úgy gondolta nem tart ki a két műtét a kutya életére. Az idén sor került a műtétre. Mivel vidéken lakunk és a kutyát nem
szoktattuk utazáshoz (mi magunk sem utazgatunk) minden alkalom egy megpróbáltatás volt mind kutya, mind gazdi számára mire 30 km-t oda, 30-at vissza letudtunk. Műtétig optimum szemkenőcsöt írt fel, napi 2-szer. Műtét után azt mondta ne használjuk az optimumot és sorra kentük csepegtettük a minden héten általa változtatott szereket. Ennek kb. 3 hónapja és a kutyánk rosszabbul lát mint műtét előtt.
Időt, gondoskodást, pénzt nem kímélve eddig jutottunk.
Hogyan tovább? A szívem szakad meg érte! Mit tegyek, hogy segíteni tudjak rajt? A mindennapi életét megpróbáltuk könnyebbé tenni, hagyjuk egészen közel jönni hozzánk bármikor, bármilyen ruhában is vagyunk, aminek illene tisztának maradni, mondjuk egy munkába indulás előtt, mert szinte csak akkor veszi észre, hogy elért minket ha az orra már hozzánk ért. Nem teszünk új helyre semmit, nem ültetünk új növényeket, mert beleütközik mindenbe amit még látott nem szokott meg. Amit megszokott azon is sokszor “lebalesetezi” magát. Gyakran nem kiiktatható tárgyaknak megy neki, aminek következtében sebeket szerez. (pl. a teraszunk oszlopai)
Nyilván nincs rá csodaszer, talán az orvos sem rontott el semmit, de mit tehetnék, ha tud kérem adjon tanácsot!
Köszönettel: egy aggódó gazdi

2014.07.25

Állatorvos

Sajnos az Ön által leírt betegség nem gyógyítható, csak karbantartható. A levele alapján az orvosuk mindent megtett, ami a tudomány mai állása szerint megtehető…Én azt javaslom, hogy vegyék fel a kapcsolatot újra egy specialistával és próbáljanak megoldást találni. Egy kontroll mindenképpen szükséges lenne én úgy gondolom. Lehet, hogy akár az is működne, hogy a specialista összedolgozik egy olyan állatorvossal, aki helyben van Önöknél, így nem kellene mindig sokat utazniuk, beszéljék meg ezt is. Sajnos, így, hogy nem látom kutyát, nem foglalhatok állást, és csodaszerek pedig sajnos itt sem léteznek….

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem