Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Cím,
Két és fél éves német boxer kan kutyánk véreredménye a normál értéktől magasabb urea (>50) és kreatinin (>884) szintet mutat. Az állatorvosunk szerint a kutyus veséi teljesen tönkrementek és már menthetetlen. Egyenlőre még eszik, iszik, de már nagyon sovány, kedvetlen, sokat alszik, néha hány. Van bármi esély, hogy diétával vagy valamilyen kezeléssel javítható lenne az állapota?
Előre is köszönöm a válaszukat!

2015.10.28

Állatorvos

Ezek az értékek valóban magasak és sajnos tényleg előfordul, hogy a kutya menthetetlen. Nem mindegy azonban, hogy mi okozza a problémát. Ha például fagyálló mérgezés vagy kezeletlen babesiosis, akkor valóban gyógyíthatatlan a kutya. Ha egy más oktanú heveny veseelégtelenség áll a háttérben, akkor a kezelés során dől el, hogy elérhető-e javulás. Ilyen esetben intenzív infúziós terápiát szoktak alkalmazni és vesediétás táplálékot kell fogyasztania az állatnak, ha elkezd enni. A helyzetet legjobban a vizsgáló állatorvos tudja megítélni, nyilván reménytelen esetben nem akarja Önöket költséges kezelésekbe belehajtani. Az, hogy írtak, azt jelzi, hogy más véleményre is kíváncsiak. Én azt javaslom, hogy ha valóban ez a helyzet, akkor vigyék el a kutyát az eddigi kórlapjaival együtt egy másik orvoshoz is.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem