Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Cím!
Tanácsot szeretnék kérni Öntől, 6 hónapos újfoundlandi kiskutyánkkal kapcsolatban. Azt vettük észre nála, hogy a farka mintha törve lenne, a faröktőtől számítva kb.10-re lefele lóg. De nem lógatja mindig, hevesen tudja csóválni és olyankor még a faránál is magasabbra tudja emelni. Rossz közérzetet nem tapasztaltunk nála, éppen olyan élénk, mint mindig. Fájdalmat sem mutat , fogásra sem. Olvastam az ún. “halott farok” szindrómáról, ami előfordulhat kutyáknál. Ön szerint felmerülhet-e ennek a gyanúja. A tünet egy fürdetés után jelentkezett, nem tapasztaltunk semmi nyüszítést sem,végig ott voltunk a közelében, nem tudom, hová szorulhatott volna be a kutya.
Elvittük állatorvoshoz, aki törésre gyanakodott a röntgen ma lenne esedékes. Az esetleges amputációt is kilátásba helyezte. Természetesen a kutyus egészsége a fontos, emellett viszont kiállítási kutya, tenyésztésre szánjuk, nem szeretnénk elhamarkodni a beavatkozást, ha mégsem lenne szükséges.

Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel :
Varga Szabolcs

2017.08.12

Állatorvos

Nehogy amputáltassák a kutya farkát, ha nincs fájdalma, tudja csóválni, nem bénult, nem halt el, nincs rajta nem gyógyuló seb…. Vizsgálat nélkül nehéz, de számos esetben előfordul ilyesmi. Ilyenkor érdemes fájdalomcsillapítót, esetleg gyulladáscsökkentő gyógyszert adni, a Milgamma tabletta is hasznos. Az esetek többségében a probléma rendeződik. Lehet a háttérben rossz mozdulat, vagy esetleg megütötte a hátát. Ha a kutyának nincs fájdalma, akkor nyugodtan várjanak.

Vissza a kérdésekhez