Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Címzett!

A szorink a következő: nemrég költöztünk a környékre; az egyik futás alkalmával találkoztunk egy sárga, betegnek kinéző és nagyon lesoványodott cicára. Mivel az egyik ház előtt volt, ott hagytuk és tovább álltunk, mert nem tudni hogy ki macskája; de azért megsimogattuk egy kicsit.

Aztán néhány napja betévedt az udvarunkra. Adtunk neki enni-inni (van macskatápunk pedig nincs cicánk), napközben ott volt az ajtónk előtt, pihengetett de később elment. Egyszer volt még valamikor egy rövid időre, akkor is kapott enni. Ugyanez van ma is, idejött reggel, és azóta itt van. Időnként adok neki enni, cserélem a vizét, megsimogatom, Ő pedig azóta itt van a kis udvarunkon és pihenget.

Az állapotáról annyit, hogy:
– járni tud, futni még nem láttam (nem tudom, hogy tud-e)
– nagyon sovány, etetjük ahogyan tudjuk, hálistennek úgy-ahogy eszik is
– helyenként ki van hullva a szőre
– van egy gennyes (bocsi a szóhasználatért) seb a bal mellkasánál a lába tövénél
– nyávog, de hangja nincs
– nem tudjuk hogy hány éves de már nem tűnik fiatalnak
– “csúnya” (de ez az állapota miatt ilyen)

A kérdésem az hogy mivel etessük? Milyen speciális tápot adjunk neki enni?

Köszönöm a választ!

Varga Sára

2017.07.25

Állatorvos

Szerintem vigyék orvoshoz az állatot…A gennyes sebet ki kell tisztítani, parazitákat sem ártana irtani. Lehet, hogy a cica súlyosan beteg…Ezt sajnos nem az oldja meg, hogy mit eszik. Ha nem tudnak többet segíteni rajta, mint annyit, hogy etetik, akkor vehetnek neki bármilyen jó minőségű felnőtt macskáknak való tápot, konzervet. Adhatnak neki főtt húst, tojást, sajtot, túrót, főtt répát (ha megeszi), húslevest, joghurtot, kefírt….

Vissza a kérdésekhez