Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Címzett,
4 éves, ivartalanított labrador kan kutyámnak november 5-én idegentest okozta bélelzáródás miatt bélmetszést végeztek az Egyetemen. A műtétet végző orvos azt mondta, hogy minden rendben volt – nem volt elhalt bélszakasz.
A műtét után 2 héttel hasmenés kezdődött. Nyálkás sárga, később vízszerű. Még aznap visszamentünk az Egyetemre, ahol az ultrahang nem mutatott problémát – gyomor – illetve bélfertőzésre gondoltak. Akkor kapott 4 napig antibiotikumot és Bolus tablettát. Ezután rendeződni látszott, viszont 1 hét múlva újrakezdődött. Addigra már volt egy bélsár eredményünk, amit az első hasmenéskor néztek. Élősködőre negatív, viszont magas számban clostridium volt benne és kétes szerepű campylobacter. Így 7 napig Klion tablettát szedett. Ezt követően újabb bélsár vizsgálatot kértem, hogy biztosan rendben van-e. Akkor magas számban volt clostridium és Gram negatív baktérium – viszont nem volt hasmenéses tünet, így azt mondták nem kell vele foglalkozni. A hasmenés valóban elmúlt, de 2-3 naponta egy alkalommal van olyan széklete, amelyet nyálka fed és belül is vannak kocsonyás részek (ezek többnyire sárga és zöld színűek). Gyakran büdös a szája is, èrdekes erjedt szagú és a korábbiaktól eltérően nagyon gázosak a belei. Synbiotic probiotikumot kap és Royal Canin Sensitivity Control SC21 tapot eszik már egy hónapja. Kérdésem az lenne, hogy miért lehet ez a nyálkás széklet? Kell-e vele komolyan foglalkozni?
Valamint egyre többet vakarózik (lakásban tartott kutya). Nem látszik rajta semmi, csak piros a bőre. Bőrkaparék negatív, rühatka szerológia negatív, szívféreg negatív. Allergia vizsgálat szerint poratka, ami magyarázná is  a dolgot, viszont érdekes, hogy a műtét óta egyre többet vakarózik. Lehet nincs semmi köze hozzá, de a hasmenések után mintha enyhülne a viszketés. A végbélnyílásból hetente kétszer, magától, alvás közben ürül bűzös váladék (bűzmirigy?). Táplálékallergiára még nem csináltunk vizsgálatot viszont, ahogy írtam 1 hónapja már csak a sensitiv tápot eszi és nem történt változás.
Véleménye szerint milyen vizsgálatok lennének még hasznosak? Esetleg a bélflóra változás miatt felerősődhetett az allergia?
Természetesen járunk állatorvoshoz, viszont  a feltett kérdésekkel kapcsolatban nem léptünk előrébb. Ezért kíváncsi lennék az Ön véleményére, hogy mi lehet ez illetve, hogy szükséges-e további kivizsgálás. (1 hónapja volt vérvizsgálat, amire azt mondták, hogy ritkán látni ilyen jó vérképet.)
Válaszát előre is köszönöm!

2015.12.29

Állatorvos

Az Egyetemen a leírása alapján nagyon alapos ellátást kapott a kutya, megcsináltak minden olyan vizsgálatot, amit ilyenkor szokás. Én nem hiszem, hogy a kialakult allergia és a műtét között direkt összefüggés lenne, sajnos allergiás tünetek bármikor elkezdődhetnek. Az lehet, hogy a már amúgy is jelen lévő allergiás hajlam így a gyengítő körülmények hatására éppen most jött elő, de ez olyasmi, ami amúgy is megtörtént volna.Én úgy gondolom, hogy most az allergia tüneteinek enyhítése lenne a cél. Az Egyetemen van egy kiváló bőrgyógyász, Dr. Tarpataki Noémi, aki segíthet Önöknek a kialakult probléma kezelésében. Ha a kutya allergiás a poratkára, akkor segítséget jelenthet az Advocate csepp, de ezen kívül számos egyéb lehetőség is kínálkozik. Nagyon fontos lenne megtalálni azt a tápot, amitől a kutya többé- kevésbé tünetmentes.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem