Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doki! 11 éves félperzsa cicám bolhaallergiában szenved. Lassan egy éve küzdünk a tünetekkel, “deréktájéktól” lefele alig van szőr a testén. Advocate bolhairtó cseppet kap havi rendszerességgel, de a teste így is sebes, és a szőrhiányos területek mérete folyamatosan változik. Mit próbálhatnánk még ki, hogy a szőrnövekedés meginduljon?

2014.12.05

Állatorvos

Ha a macska is és a környezet is bolhamentes, akkor az allergiának javulnia kellene. Lehet, hogy másra is allergiás az állat, vagy kórokozók is vannak a háttérben. Szerintem hasznos lenne egy bőrkaparék vizsgálat. Beszélje át alaposan állatorvosával a helyzetet. Lehet, hogy a környezet bolhairtása nem megfelelő, ezért újra meg újra visszafertőződik a cica. Egy allergiás cicának elég 1-2 bolhacsípés ahhoz, hogy tüneteket produkáljon. Szerintem nagyon hasznos lenne egy bőrtápláló kúra is.

Vissza a kérdésekhez