Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doki! Kérdésem az lenne hogy mi a bolhátlanítás leghatékonyabb módja kutyáknál.Már mindent kipróbáltam és csak találok benne bolhát.Fürdettem már ampullás bolhairtóval.lefújtam mindent spray-vel használok rá frontline combo cseppeket.Mit tudna ajánlani? Köszönöm a segítségét!

2013.02.06

Állatorvos
Valószínűleg a környezet bolhairtása nem tökéletes. A bolhák petéi és lárvái a környezetben vannak, ahonnan folyamatosan visszafertőződhet az állat. Minden textíliát amivel kutya érintkezhetett ki kell mosni vagy alaposan porszívózni. Az egész lakást alaposan fel kell mosni és porszívózni. Ha a kutya kijár, akkor a kinti helyekkel is ugyanezt kell tenni (kutyaház, lábtörlő, pokróc stb.). Válthat bolhairtót, lehet olyan, hogy egyes készítmények bizonyos állatoknál kevésbé hatékonyak. Jó nyakörvek pl.: Kiltix, Scalibor, Foresto, Bolfo. A cseppek közül most válasszon gyors hatásút, például a Duowint. A csepp alkalmazása után kb. 2,5-3 héttel tehet a kutyára egy nyakörvet. Ezután még hónapokig fontos a rendszeres, átlagosnál alaposabb takarítás az eldugott helyeken is. Fontos a folyamatos bolhaellenes kezelés. A nyakörv mellé még néhány alkalommal használhat olyan cseppet amelynek hatása van a bolhalárvákra is (pl.: Advocate, Stronghold).
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem