Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt dokror Úr/Hölgy!

Az 5 éves palotapincsi állandóan nyalakszik és vakarózik, mi lehet a probléma? Semmi változtatás nem történt. Igaz, hogy a finom falikért nagyon oda van, ami száraz húsokból, tőkehal és csirke karikákból áll.
Válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelettel: Éva

2017.08.21

Állatorvos

Vigyék orvoshoz a kutyát. Ha nincsen más, ami indokolná a vakaródzást, akkor nagyon valószínű, hogy a kutya allergiás valamire. Az allergiát rengeteg dolog kiválthatja például: virágpor, étel, madártoll, házipor atka, emberi hámképletek, textíliák, bolhanyál. Biztosat csak allergiateszt elvégzése után lehet mondani. Ilyenkor érdemes paraziták ellen kezelni a kutyát és vannak nagyon jó, kifejezetten allergiás kutyák számára gyártott nyugtató, hidratáló samponok (pl.: Allermyl). Érdemes a táplálékot is lecserélni érzékeny kutyáknak való tápra. Szedhet a kutya bőrtápláló vitaminokat. Enyhébb esetben elegendő lehet ennyi. Súlyosabb esetben tüneti kezelést lehet alkalmazni (antihisztaminok, szteroidok, interferon, Apoquel tabletta, Ciklosporin tartalmú tabletta). Az állatorvossal együtt megtalálják majd az Önök számára optimális kezelést.

Vissza a kérdésekhez