Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktónő!

Dzsungáriai törpehörcsögöt vettünk a párommal 05.06-án. Az állat 8-án reggelt elpusztult. Szeretnénk tudni, hogy miért…
Íme az eset leírása.
Hörit egy tenyésztőtl vettük. Január közepén született. Közepes méretű akváriumban volt. Kerék, játék nem volta csak alom.
Mi egy nagyob méretű ketrecben tartottuk. Kedvence hamar a kerék lett. Freessnapf-ben vásárolt prémium táppal etettük. Illevte kapott répát és diót a táp mellé. Volt neki itató is. Huzatba nem raktuk. Nem mutatott semmilyen betegségre utaló jeleket.
Annyu furcsát vettünk észre rajta, hogy sokat mozog, láthatóan örült az ingerdús ketrecnek, viszont ehhez képest kissé kevesett evett.
7-én este kapott egy kis darab 82%-os zsírtartalmú vajat. (tenyésztő szerinte lehet neki adni). Este még aktív volt. Másnap reggel először nem a házában hanem kint aludt. Olyan volt mintha rosszat álmodott volna. A kis lábaival rúgkapált. Hangot nem adott ki. A szvíe gyorsan vert. Megvislet minket az állta korai halála. Mit ronthattunk el?
-Hirtelen sok mogás?
-82%-os vaj?
-kettő együtt?

Előre is köszönöm a válaszát:
Gábor

2015.05.11

Állatorvos

Nem hiszem, hogy bármelyik ön által leírt dolog az állat pusztulását okozhatta volna. Sajnos így nem lehet megmondani, hogy mi okozta a bajt. Erre a kérdésre egy kórbonctani vizsgálat adhatná a legbiztosabb választ… Sokféle ok miatt pusztulhat el ilyen módon egy állat. Gondolom mérgező anyaghoz nem juthatott hozzá (növényvédőszer szabadban szedett fűféléken stb.) és hőgutát sem kaphatott (nem volt a terrárium napon).

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem