EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Nő/Úr!

A következőben kérném a tanácsát.
Családi házban lakunk.van egy benti cicánk,aki sosem volt még kint.Kint két kutyánk van.A cicánkon múlthét csütörtökön vettem észre,hogy bolhás!Sajnos naívan azt hittem,hogy benti macska lévén őt nem kell kezelni.. Pénteken le is kezeltem Frontline combo-val,a kutyákat pedig Certifect-el.A lakást azóta napi szinten többször porszívózom,ágyneműt,ruhákat,plüssöket(még 1 ágyat ki is dobtunk..)mosom egyfolytában.4 flakon Biokill-t fújkodtam el azóta és tegnap még Adventix-el megint lekezeltem a cicát.Sajnos a takarítás közben ma is találtam 3 élő bolhát-a porszívó tartályában.3 szobánk van,mindenhol porszívózok ahová csak elérek és a nem engedjük már be a szobákba… Valamit nem csinálok jól..? Mikor lesz ennek vége,mert nagyon kétségbe vagyok esve 🙁 A cicát azóta nem engedem simogatni a gyerekeknek,ez nekik és a cicának sem jó 🙁
válaszát előre is köszönöm!
Mné

2014.08.09

Állatorvos

Az első és nagyon fontos dolog, hogy a cicára nem szabad Advantix cseppeket tenni, mert az a macskákra mérgező és akár az állat pusztulását is okozhatja. Ha bármilyen tüneteket észlel az állaton, akkor sürgősen vigye orvoshoz. A takarítást teljesen jól csinálja, sajnos sokszor beletelik egy kis időbe, mire meg tudnak szabadulni a bolháktól, hiszen bármilyen rejtett zugba befészkelhetik magukat (bútorok mögé, bútorok hajlatai stb.). Fontos, hogy a cicát havonta kezelje olyan cseppekkel, ami hatékony bolhalárvák ellen is (pl.: Frontline combo, Advocate, Stronghold). Fontos, hogy a kutyák házát és a kinti helyeket is takarítsa és fújja környezeti bolhairtóval (pl.: Insecticid 2000). A cicát nyugodtan simogassák ( a cseppek felszívódása után) és engedjék is be a szobákba, mert a kezelt állaton a bolhák elpusztulnak, ráadásul a cseppek segítenek a környezet bolhairtásában is.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem