Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor nő! 3 és fél éves Jack Russel kutyammal rendszeresen labdázunk. Sajnos a szemfogai meglehetősen kopottak. Eleinte teniszlabdával játszottunk, de a fenti probléma miatt átterttünk a Rogz Grinz gumi labdájára, mivel azt olvastam, hogy a teniszlabda koptatta le a fogait. Ráadásul ha nála van a labda, akkor folyamatosan tépi a füvet, de nem eszi meg. Aggódom a fogai miatt! Mitől kophattak le és mit tehetek? És még az lenne a kérdésem, hogy az izületeit mennyire terheli meg ha télen betonos pályán fut-ugrál? (Tápból Happy Dog Supremet kap. ) Köszönöm!

2014.12.05

Állatorvos

A teniszlabda valóban lekoptathatja a kutya fogait, ha nagyon sokat játszik vele. Ha nem ad neki többet teniszlabdát, hanem a puha latex játékokat részesíti előnyben, akkor ez a gyors kopás megállítható. A füvet valószínűleg izgalmában tépkedi, ez valószínűleg egy szokás nála, de így látatlanban nehezen tudom ezt megítélni. Az, ha néha betonon ugrál a kutya, nem baj, de a rendszeres testmozgáshoz neki is jobb, ha természetes talajon mozog.  Ha minden tiszta latyak télen, akkor sokkal jobb ha akár betonon is, de rendszeresen mozog a kutya, mintha csak rövid sétákra mehetne. A táp amit eszik, jó választás.

Vissza a kérdésekhez