Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Nő!

Hat hónapos kandúr cicám bolhás lett. Már hónapok óta szenvedünk vele pedig mindent kipróbáltunk. Spot on, Fypryst spray, Bio spotix nyakörv. A nyakörvtől kihullott a szőre és véresre vakarta magát. Mivel tudnám lekezelni a sebeit amíg nem tudom őt orvoshoz vinni? Hogyan lehetne belőle kiírtani a bolhákat? Annyira rossz látni,hogy így szenved szegény. A lakást is takarítom, mosom az ágyneműt ahol a cica fekszik, habár úgy látom kevesebb benne a bolha még mindig látok benne elég sokat.

Köszönöm válaszát.

Anita

2014.12.11

Állatorvos

A nyakörv után meg kell fürdetni a cicát. Amíg nem tudja orvoshoz vinni, addig vágja le a szőrt a seb környékén, hogy könnyebben tudja kezelni a területet. A terület megtisztítására használjon 1:10 arányban csapvízzel hígított Betadine oldatot naponta 1x-2x. A területet bekenheti körömvirág krémmel, aloe vera géllel is naponta több alkalommal. Ha orvoshoz kerül, gyorsabb lesz a gyógyulás, de a lényeg, hogy eltávolították a nyakörvet. Használjanak bolhalárvák ellen is hatékony készítményt (pl.: Broadline, Advocate, Stronghold, Frontline combo). A környezetbe használjanak környezeti bolhairtó sprayt azokon a felületeken, amelyeken ez lehetséges, ilyen szer például az Insecticid 2000.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem