Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor!
Van egy 5 éves coccer spánielem aki általában lemorogja a másik kutyánkat aki már idős .És nem tudjuk hogy miért ,de nagyon zavar…
Ma is egyszer rám morgott amikor rászoltam, hogy ne morogjon a másik kutyára.Mit kéne tennem??
Kérem segítsen.
Előre is köszönöm

2018.08.06

Állatorvos

Az, hogy egy másik kutyával szemben domináns módon lép fel, az egy probléma, de ami még nagyobb gond, az, hogy Önnel szemben is tiszteletlen, vagyis domináns módon viselkedik. A lényeg, hogy a “falkában” az történik, amit a gazda mond. Lehet, hogy a dominanciaviszony változik a két kutya között, ahogy az egyik idősödik, a másik pedig egy életerős felnőtt kutya, ez valahol természetes is, de komoly agressziót nem szabad megengedni, hiszen a z idős kutya a gazdi védelmét élvezi, vagyis tabu. Sokat segít, ha rendezi a viszonyát a fiatalabb kutyával. Adjon neki rendszeresen engedelmességi feladatokat, követelje meg, hogy csak akkor kezdhet hozzá az evéshez, ha ön engedélyt ad rá, legyen szabály az is, hogy egy kinyitott ajtón mindig ön lép be először és csak később a kutya. Segíthet az idős kutyának azzal, hogy ő kap először enni, míg a másik csak később.

Vissza a kérdésekhez