EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Nő Ma 2 kullancsot szedtem ki a 4 hónapos havanyéz kutyusomból.Az egyik tele volt vérrel és olyan a helye mintha kék lenne és fájna neki.A másik a fenekén volt,de az csak üres szinte Kérem válaszát mit tegyek.Tisztelettel: Csné Gabi

2014.04.12

Állatorvos

Ha teljes egészében el tudta távolítani a kullancsokat (nem szakadt be a szájszerv egy része), akkor elég a helyét fertőtleníteni hígított Betadine -oldattal. Ha a helyi gyulladás néhány nap alatt nem szűnik meg, akkor vigye orvoshoz a kutyát, mert akkor lehet, hogy elfertőződött a terület és kezelést igényel. Ha a kutya az elkövetkező 1-2 hétben bágyadt, étvágytalan, lázas lesz, akkor késlekedés nélkül orvoshoz kell fordulni, mert lehet, hogy babesiás. Ha az elkövetkező időszakban (akár hónapok múlva) sántaságot, bágyadtságot, esetleg központi idegrendszeri tüneteket tapasztal, akkor mindenképpen meg kell említeni az állatorvosnak, hogy olyan kullancsot távolított el a kutyájából, amelyik már szívott nagyobb mennyiségű vért.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem