EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor nő/úr….
Van egy 7 éves Berni Pásztorunk,olvastam a betegségeikről de egyenlőre nem találtam választ ezért gondoltam ön biztosan tud segíteni hiszen már több dologról is kérdeztem önt amiért köszönöm a választ :)..De vissza térve a kutyusunkra mostanában elég sokszor vissza öklendezi az ételt de megrágottan kissé mohón eszik az tény de félek hogy valami más baja is lehet :(( És van neki köldök sérve is. Ez hátrány lehet? Lehet hogy azért van? Meg sok helyen olvastam hogy ez a kutya fajta csak 8-9 évig él..Ön szerint egy ilyen (szuka) kutya fajta meddig él.♥ Válaszát előre is köszönöm…:) És további szép napot ♥♥

2014.04.15

Állatorvos

Ha a kutya eddig is mohón evett és eddig is volt köldöksérve, akkor nem valószínű, hogy az új tünetekért ezek lennének felelősek. Ha a kutya közvetlenül evés után az emésztetlen táplálékot hányja ki az általában arra utal, hogy a probléma a gyomorban van. Ha tápot váltottak az utóbbi időben, akkor azt hagyják el és adják újra a régit, mert előfordulhat, hogy az állat az új tápra érzékeny. Ha száraztápot eszik a kutya, akkor megpróbálhatják beáztatni, hogy puhább legyen. Ha a hányás továbbra is fennáll, akkor érdemes elvinni a kutyát orvoshoz (hasi röntgen, ultrahang, esetleg gastroszkópia).  Ki kell zárni a gyomorban lévő idegentest jelenlétét, idült gyomorgyulladást, esetleg gyomordaganatot. Ha a hányás mellé rossz közérzet, levertség, esetleg sok vízivás is társul, akkor is sürgősen orvoshoz kell fordulni. Ha a köldöksérv születése óta megvan és nem változott, akkor nem valószínű, hogy az problémát okoz. Ha a sérv mérete növekedett, esetleg bármi más változást észlelnek rajta, akkor sürgősen vigyék orvoshoz az állatot. Az élettartam tekintetében nagy egyéni különbségek lehetnek, de sajnos a nagytestű kutyák rövidebb ideig élnek, mint a kisebbek, átlagosan 8-10 évig.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem