Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Nő/ Doktor Úr!
10 éves, 25 kg-os boxer kutyámat tavaly augusztusban gennyes méhgyulladással műtötték. Kb. két hete a – a műtétet megelőző időszakhoz képest – sokat iszik (kb. 2,5-3 litert naponta), sokat vizel, a helyére többször “becsurrant”. A vizelete szinte áttetsző, nem büdös. Szőrhullása nincs, nem acetonos a lehelete. Az állat egyébként nem levert, jó kedélyű, a mozgásával nincs probléma. Korábban halas Acana, illetve bárányos Platinum táppal etettem, a pisilés miatt áttértem a Happy Dog diétás – vese, szív, és májkímélő- tápra, valamint a táphoz kis adag durum tésztát főzök neki. Megfelelőnek találja a kutya számára ezt az étrendet? Előre is köszönöm a válaszát.

2014.06.01

Állatorvos

Fokozott vízfelvételnek számít, ha a kutya egy nap alatt többet iszik, mint 100 ml/ testtömegkilogramm (ez az Ön kutyája esetében 2,5 liter feletti vízfogyasztásnál áll fent). Legjobb, ha mérőpohárral  méri ki a vizet egy napon át és pontosan megméri, hogy mennyi a vízfogyasztás. Ha a korábbiakhoz képest látványosan többet iszik, akkor a számoktól függetlenül is érdemes kivizsgáltatni (vérvizsgálat, vizeletvizsgálat, esetleg hasi ultrahang) a kutyát. Több dolog is felmerül, például: alsó húgyúti gyulladás, inkontinencia, vesebetegség, cukorbetegség, Cushing-kór, májbetegség stb. Valószínűleg a választott táp megfelelő, de ezt akkor lehetne igazán megmondani, ha egy kivizsgálás után pontosan tudnánk, hogy milyen állapotban van a kutya.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem