Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Nő!
Van egy 3 éves shih-tzu kislány kutyám aki 2 éve epilepsziás. Májusra tervezzük az ivartalanítását és az lenne a kérdésem, hogy van-e rá esély hogy a rohamai gyakoribbá válnak-e jelenleg évente 3-4 rohama van. A másik kérdésem hogy mostanában egyre többször előfordul, hogy egyik pillanatról a másikra nem akar ráállni a hátsó lábára, de nem lép bele semmibe. Lehet köze az epilepsziájához?
Válaszát előre is köszönöm

2016.04.08

Állatorvos

Kedves Gazdi!

Nem tudom az epilepsziás rohamok jelentkezésekor milyen vizsgálatok történtek. Én saját betegeimnél egy széleskörű vér- és vizelet labort, esetleg agyi MRI (ezzel látunk bele az agyba) vizsgálatot szoktam kérni, mert 1 éves kor körül jelentkező rohamok hátterében az esetek nagy részében felfedezhető a valódi ok. Az epilepszia nem egy betegség, hanem egy tünetcsoport. Hogy mi okozza a rohamokat arra kell rájönni, és akkor tudjuk érdemben kezelni a betegséget, illetve összefüggésbe hozni más tünetekkel. Véleményem szerint elképzelhető, hogy a lába is összefüggésben van a rohamokat okozó problémával. Idiopathikus epilepszia (amikor nem derül ki az ok) általában 2-5 éves kor között jelentkezik először. Keressen fel egy neurológus kollégát / kolleginát , aki megvizsgálja a kutyus lábát , és ha szükséges továbblépnek a görcsök területén is.

Remélem tudtam segíteni!

Üdv

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem