Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Nő/Úr!
Több hónapos problémával fordulok tanácsért. Négy, csak lakásban tartott cicám van. A negyedik cica tavaly augusztusban került hozzám. Kb. 4 hónapna fülatkás lett. Csak azt nem tudom, hogyan, mert előtte soha nem volt a fülekkel probléma. Állatorvos látta, Dexoryl fülcseppet kapott, majd én vettem hozzá Advocet spot-ont is. Majd elkapta a másik cica is. Utána mind a négy cicára raktam Stronghold cseppet, mert úgy vettem észre, hogy nekem ez jobban beválik. Minden nap nézegetem a füleiket, úgy látom, hogy alakulgat. Ki is tisztítom hetente. De most az egyiken megint előjött. A kérdésem az lenne, hogy tudnék megszabadulni az atkáktól örökre, mert ez már kezd rémálommá válni. A cicák is nagyon nehezen viselik az örökös fülcseppet, a fültisztítást. Egyáltalán, hogy kerűlt a tiszta lakásba atka?
Köszönöm szépen!
Sebők Tünde

2015.09.11

Állatorvos

A fülrühösséget mindenképpen egy másik állattól kaphatták el a cicák (kutyától vagy macskától). Fontos tudni, hogy az atkák a környezetben gazdaállat nélkül is hónapokig túlélnek, tehát az állatok onnan is visszafertőződhetnek. A környezet alapos takarítása ezért elengedhetetlen. Az atkák a test egyéb részein is előfordulhatnak, például a farok környékén. A Stronghold cseppeket egymást követően 2 alkalommal kell minden állatra rátenni 4 hetes időközökkel, eközben ha van másodlagos hallójárat gyulladás, akkor azt is kezelni kell fülcseppekkel. Nagyon fontos a hallójárat alapos tisztítása, ha kell akár bódításban is. Biztos, hogy annak a cicának most is atkás a füle, amelyiknek most tünetei vannak vagy “csak” más oktanú hallójárat gyulladása van? Fontos lenne ezt tisztázni. Ha a Stronghold cseppel nem sikerül atkamentességet elérni, akkor megpróbálhatja a z Otimectin fülgélt is, de előtte mindenképpen beszéljen a kezelő állatorvossal és próbálják megtalálni, hogy hol lehet a hiba a kezelésben.

Vissza a kérdésekhez