Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Nő!
Van egy 9 hetes kiscicánk, jó étvággyal és jó kedéllyel, viszont nagyon keveset iszik. Van neki külön vizes edénye és mikor inni akar belőle akkor megrázza a fejét, mintha prüszkölne is kicsit, újra inni készül, de ismét megrázza a fejét és elmegy. A cicatejet megissza viszont a vízből csak nagyon keveset, de többnyire nem is iszik. Mi a teendő ilyen esetben, rá kell-e vagy lehet-e szoktatni az ivásra?
Válaszát előre is köszönöm!

2015.10.27

Állatorvos

Sok cicára jellemző, hogy keveset iszik. Csak cicatejjel nem lehet fedezni a macska folyadékszükségletét, ezért ilyen esetben jó megoldás lehet az ivóvíz ízesítése egy kis joghurttal, húslevessel és a száraztápot is kaphatja nedvesítve. A konzervek víztartalma is jóval magasabb, mint a száraz eledeleké. Ha egy cica túl kevés folyadékot fogyaszt és csak száraztápot eszik, az hajlamosíthatja a húgyúti megbetegedésekre.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem