Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Nő!
Azzal kapcsolatban szeretnék Öntől segítséget kérni, miszerint milyen időközönként indokolt a kutya féregtelenítése? (Van egy olyan érzésem, hogy eddig indokolatlanul sokszor kapott korához képest 🙁 ) Egy 2.1 kg-os fajtiszta máltai selyemkutyám van, 10 hónapos, aki mindenre nagyon kis érzékeny (tápokra is, jelenleg az Anallergenicet kapja, hisz nagyon sok félét kipróbáltam orvosi felügyelet mellett, s mindegyik után hányás-hasmenés, vakarózás jelentkezett kisebb nagyobb időeltéréssel), s eddig bármely féreghajtótól rettenetes mennyiségben/ideig hányt, illetve ment a hasa.. A gyógyszerek beadását követő két órán belül. Amiket eddig kapott: Vitaminthe paszta, Quanifen 1/4 tabletta (Az összes ételallergiás baját is ehhez tudnám kötni sajnos, itt keződött minden a kis gyomrával 🙁 ), Drontal plus (ettől volt a legdurvább, ekkor 9 szer hányt egy egész éjen át). Jelenleg Advocate spot ont kap havonta szívférgesség, bolhák, stb. ellen, amiben ha jól tudom eleve is van féregirtó. Létezik egy mellékhatások nélküli gyógyszer? Antiallergén? Érzékeny mini kutyáknak? 🙁 A pénzt nem sajnálnám rá, csak létezhetne. Illetve, ha arra tudna válaszolni még, milyen időközönként kötelező/javasolt. Köszönöm szépen a választ előre is! További szép napot!

2017.06.15

Állatorvos

A féreghajtás évente egyszer kötelező, de gyakrabban javasolt (3-4 havonta). Sajnos nincsen kifejezetten érzékeny mini kutyáknak való tabletta. Esetleg megpróbálhatják a Milbemax tablettát. Az Advocate nem véd kullancsok ellen és nincsen hatása a galandférgek ellen sem, bár valóban számos parazita ellen hatékony védelmet nyújt. Talán megoldás lehet, hogy évente egy alkalommal féreghajtják a kutyát, ha nem találnak olyan gyógyszert, amit tolerál. E mellett évente még két alkalommal végeztetnek egy parazitológiai vizsgálatot a bélsarából , és csak akkor kezelik, ha indokolt. Ez költségesebb ugyan, de akkor nem adunk feleslegesen gyógyszert. Ez más kutyáknál azért nem túl gyakorlatias, mert a vizsgálat sokkal drágább, mint a féreghajtó, és ők pedig észre sem veszik, hogy kaptak gyógyszert.

Vissza a kérdésekhez