Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Nő/Úr Kutyánk 10 éves(tacskó),kaptunk egy cicát ajándékba,amit a kutyus szoptatni kezdett. Lehet e ebből baj? Ha igen akkor mi és mit tegyünk?

2015.10.28

Állatorvos

Vizsgáltassák meg a kutyát, hogy nem álvemhes-e. Ha a cica már önállóan képes táplálkozni, akkor nem szerencsés, ha a szopással a kutya tejtermelését serkenti. Előfordul, hogy kutyák nevelnek fel sikeresen elárvult macskakölyköket (akár nagymacskák kölykeit is), tehát olyasmiről van szó, ami előfordul és nem okoz betegséget egyik félnek sem. Ha egy kis ideig szoptatja a cicát, abból nem lesz semmi baj, de igazából az ilyesmit akkor érdemes megengedni, ha elárvult kölyköket vesz pártfogásba. Ha az álvemhesség során folyamatosan ingerlik az emlőket, akkor a kutya szervezete növeli a tejelválasztást, ami nem szerencsés, hiszen egy kölyök nem tud túl sok tejet kiszívni. A túlzott tejelválasztás emlőgyulladáshoz vezethet.

Vissza a kérdésekhez