Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Nő!

11 éves westie kutyusom van. 10 éves koráig nagyon aktív volt sokat kint voltunk a szabadba (napi 5-6 óra)nagyon szeretett vadászni és órákig képes volt rohangálni és utána még otthon is képes volt játszani. Korábban is adtam neki izületeire vitamint (arthromed, artrosrong) és most is folyamatosan adom.. Januárban kezdődtek a gondok nagyon sokat ivott napi 1,5 liter és bepisilt . Vérképet csináltak neki cukorbetegségre gyanakodtak de a vérképe teljesen jó lett, cukorbetegségét kizárták gyors tesztel is vizsgálták. Meg ultra-hangozták ami ismét csak nem mutatott ki semmi koros elváltozást, vesefunkciója is teljesen rendben volt. Antidiuretikus hormonhiányt állapítottak meg nála és MINIRIN nevű gyógyszert szed 2*1/2-et. Sajnos állapota nem igazán javul valamelyest csökkent a víz ivás napi 8-10 dl de a közérzete egyáltalán nem jó leginkább csak aludna egész nap.Ha lemegyünk sétálni az én aktív kutyuskám csak vonszolja magát és pár méter után lefekszik mintha a lábai is nagyon fájnának ha bármi akadály van előttünk egy kis padka vagy egy nagyobb faág inkább megpróbálja kikerülni vagy néz rám hogy segítsek átjutni rajta. Nem tudom már mit tehetnék hogy jobbá tegyem a kis életét mit adjak neki vagy mit ne adjak neki. Nem elhízott nagyon rossz evő volt mindig is fortélyokkal tudtam rávenni mindig is az evésre. Szíves tanácsát szeretném kérni hogy mit tudnék tenni az életminősége javulásáért mert most már teljesen tanácstalan vagyok.
Köszönöm előre is válaszát.

Üdvözlettel: Könczöl Adél

2017.07.13

Állatorvos

Én úgy gondolom, hogy érdemes lenne további vérvizsgálatokat végezni, egyéb hormonális betegségek kizárása céljából és a szívét is érdemes lenne ellenőriztetni. Azt is el kellene bírálni, hogy a kutyának nincsen-e szüksége fájdalomcsillapító kúrára. Az eddigi vizsgálatok részben megmagyarázták a kutya tüneteit, de anélkül nem lehet kezelést javasolni, hogy tudnánk, hogy tényleg mi okozza ezt a rendkívüli fáradékonyságot.

Vissza a kérdésekhez