Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Nő!
2és fél hónapja befogadtam egy cicát /kandúr/ az utcáról.Kb 1 éves lehet.Azonnal orvoshoz vittem ivartalanítás céljából,ahol az egyik heréjét sikerült eltávolítani,de sajnos a cica rejtett heréjű.Megnézte a szőrét is az orvos,és elkezdett neki inj-t adni atka ellen,amit kb 10-14 naponta ismételtünk eddig 5 db-ot kapott.Ezen kívül 2x kapott antibiotikumot és szteroidot más problémára.Az elmult néhány napban azt vettem észre,hogy a cica fokozottabban nyalja magát,és időnként vakarózik.Adtam neki bolhairtó cseppet,de ennek ellenére sem csökkent a nyalakodása,sőt inkább fokozódott olyannyira,hogy most már sebesre nyalta magát több helyen.:( Ha nem alszik akkor gyakorlatilag folyamatosan nyalja,és időnként rágja magát.Rosszabb állapotban van a cica most5 inj után,mint amikor magamhoz vettem ,és ez pár nap alatt alakult így ki.50 napig vitamint adtam neki,hogy erősödjön az immunrendszere.A másik kérdésem pedig az lenne,hogy van-e valamilyen vizsgálómódszer ami megmutatja a rejtett here helyzetét,vagy hogy egyáltalán kifejlődött-e a másik heréje.Mivel lakásban tartott cica fontos lenne,hohy ki legyen ivartalanítva,de tudom hogy a rejtett here műtét nagy hasi műtét,és az állatorvos azt mondja,hogy nincs rá semmi garancia,hogy megtalálja ha felvágja a hasát.Előre is köszönöm a válaszukat.Mind a két dolog miatt nagyon nyugtalan vagyok.Timea

2015.12.17

Állatorvos

Vigye olyan orvoshoz a cicát, aki rendszeresen eltávolít rejtett herét. Megvan a módja, hogy hogyan lehet megtalálni a herét. Milyen injekciót kap a cica? A nyalakodás hátterében lehet akár allergia is. Ha parazitamentes az állat, akkor felmerülhet, hogy esetleg a táplálékra érzékeny. Adjon az állatnak érzékeny macskáknak való tápot  (pl.: Petbalance Medica hipoallergén diétás eledel, Hill’s  z/d, Royal Canin Sensible stb.). Kizárólag a választott tápot etesse 6-8 hétig és figyelje, hogy az első néhány hétben van-e javulás. Ha van, akkor nagy valószínűséggel a táplálék okozza a bajt, ha nem, akkor tovább kell vizsgálni a cicát. Gondolja végig, hogy nem került-e valami új dolog az állat környezetébe  a tünetek jelentkezésének környékén (étel, sampon, pokróc stb.), ha igen, akkor azt el kell távolítani.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem