Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Nő!

Ma délután sokadszorra szült a 12 éves perzsa cicám. Eddig soha semmi baj nem volt, általában 5-6 cica született. Most csak 2. Kicsit aggódom mert hallottam olyat hogy bent marad a kölyök…. A mama mozog kint is volt, de figyel a kicsikre is. Nem fáradt, nem kimerült. Látszólag minden rendben van, és végzett a szüléssel. A mostani papa egy 1 éves kandúr. Lehet ezért van csak 2 kicsi? Milyen tünetek vannak ha halott kiscica van a mamában? Mennyi idő múlva jelentkeznek a tünetek?
Köszönettel: Zsu

2017.10.04

Állatorvos

Lehet, hogy csak két kiscica volt. Ha ilyesmire gyanakszik, vigye orvoshoz a cicát még a lehetséges tünetek megjelenése előtt. A jól észrevehető tünetek néhány nappal az ellés után jelentkeznek, de addig is sok esteben tapasztalható nyugtalanság. Az állatorvos könnyen ki tudja tapintani, ha maradt bent kölyök. Ha elpusztult a méhben kiscica, akkor az anya bágyadt, lázas, étvágytalan és bűzös folyás is megjelenhet a hüvelyből.  Szerintem többször már ne szüljön a cica…

Vissza a kérdésekhez