Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Nő,

Egy olyan kérdéssel fordulnék önhöz, Hogy Máltai selyem kiskutyánk (lassan 3 éves) Nem rendszeresen, de havonta két havonta reggelenként hasgörcse van, (remeg, nem eszik, furán áll, járkál). majd ez pár órával késöbb megszűnik, és gyakorlatilag mintha mi sem történt volna.
Megfigyelésünk szerint ez akkor fordult elő, amikor előző nap nem evett. Régebben nem volt ilyen, akkor inkább a sárgás habos hányás volt a jellemző, de ezt felváltotta a hasgörcs.
Viszont ami aggodalomra adhat okot és amiért kérdezem, hogy egyre gyakrabban előfordult, a héten már a második eset, pedig tegnap rendesen evett.
Széklete rendben van, normális semmi szokatlan.
Étrendje hipoallergén táp és pedigree alutasakos nedves kutyaeledel.

Ön szerint esetleg betegség állhat a háttérben, vagy esetleg az eledellel lehet valami gond? Természetesen ha betegség gyanítható elvisszük állatorvoshoz.

Köszönöm megtisztelő válaszát.

Sándor

2017.10.09

Állatorvos

Szerintem első lépésként ne adjanak a kutyának több alutasakos eledelt, csak a hipoallergén tápot, és adjanak neki probiotikumot. A vízen és a tápon kívül ne kapjon mást. Ha ennek ellenére még mindig vannak tünetek, akkor vigyék orvoshoz az állatot.

Vissza a kérdésekhez