Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Nő/Úr!
A kérdésem lehet hogy nem pont ide tartozik, inkább viselkedésbeli problémáról lenne szó, nem egészségügyiről.
Az a helyzet hogy van egy 2,5 éves és egy 1,5 éves ivartalanított kandúr cicám. Egy helyről hoztam őket annak idején mikor kicsik voltak, tehát testvérek de nem egy alomból, 1 év van köztük.
Első perctől kezdve nem fogadja el a nagy a kisebbiket. Mindig dühös ha a közelében van. Ha a kicsi játszani akar vele, mindig verekedés a vége.
Például ha a kisebbik odajön hozzám, akkor a nagy megsértődik és távozik mérgesen.
Vagy ha ki kell menniük az adott helységből akkor menet közben odakap a kicsinek mérgében. Nem értem miért ennyire agresszív.
Mindent megkapnak pedig tőlünk, finom ennivalókat, kényeztetést, babusgatást, szeretet.
Annyira rossz, hogy imádom őket, de ők ilyen viszonyban vannak az idősebb cica miatt. Nem tudom mit tehetnék.

Köszönettel: Varga Anita

2017.11.08

Állatorvos

Sajnos vannak cicák, akik nem társas lények. Az a cica, akit pedig bántanak rendszeres stressznek van kitéve…. Próbáljon meg Feliway párologtatót alkalmazni, hátha segít. A legtöbb amit tehet, ha lehetőséget biztosít a cicák számára, hogy elkerüljék egymást. Fontos a saját búvóhely, saját etetőtál, saját WC. Fontos, hogy az agresszív cicának ne legyen mit védelmeznie. Egymás jelenlétében pedig csupa jó dolog történjen (nagyon finom jutalomfalatok, simogatás, játék). Sajnos valószínűleg arról le kell mondani, hogy a két cica boldogan egymás mellett alszik. Kérheti egy viselkedésterápiával foglalkozó szakember véleményét is. Én Dr. Sátori Ágnest ajánlom.

Vissza a kérdésekhez