Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt doktor nő!
Decemberben kaptam egy -akkor kb.3 hónapos -hím cicát. Szerencsére egészséges, játszik,ahogy kell. Ahonnan kaptam,nem olttatták be. A kérdésem az lenne, a biztonság kedvéért szüksége van-e bármilyen oltásra, mivel benti cica, illetve mennyire ajánlott még most az ivartalanítása? Egyedüli cica, de ha nem muszáj, nem tenném ki a műtéttel járó sokknak. Előre is köszönöm!

2018.02.06

Állatorvos

Kombinált oltás és féreghajtót mindenképpen kapjon az állat. Kórokozókat cipőtalpon is bevihetünk. Nem ivartalanított kandúrokkal az estek többségében szerintem nem lehet lakásban együtt élni. Az ivaros állat jelölget és a vizeletének semmivel össze nem téveszthető, átható szaga van. Jó lenne a cicát még a jelölő viselkedés megjelenése előtt ivartalanítani (5-6 hónapos kora körül). Ha a jelölés előbb elkezdődik, akkor azonnal érdemes ivartalaníttatni a cicát.

Vissza a kérdésekhez