Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Nő!

Azért írok Önnek, mert kérdéseimre mindenhol csak felületes válaszokat kapok más állatorvosoktól is, és remélem Ön tud segíteni a tanácsaival.
Kutyám bélsárvizsgálata során nagy mennyiségű toxacara canis féregpete tenyészett ki.
Kinti-benti kutyáról van szó. Rendszeresen féreghajtom, sose várom ki a 3 hónapot, inkább 1-másfél havonta végzem a kezelést, egy hete kapott 2 db Drontal+ tablettát. Nem értem akkor mégis hogyan?
Mindenesetre igyekszem mindent rendszeresen tisztán tartani a lakásban, az ő cuccait is rendszeresen mosom.
Mostantól, hogy beadtam neki a Milprazon tablettát, amit az orvosa tanácsolt, mire ügyeljek pontosan az újrafertőződés elkerüléséért?
Erre valahogy nem kaptam kielégítő választ eddig, csak hogy 2 hetente féreghajtsam és ügyeljek a higiéniára.
A lakást már A-Z-ig ledomestosoztam, fertőtlenítettem, de az olvastam valahol, hogy ezeket a petéket a domestos se öli meg.
Akkor mégis mi?
A kutya cuccait 95fokon kimostam.
Ami aggaszt még, hogy van az udvaron egy 15 nm-es talajföldes kennele, ahol sok időt van, és általában itt végzi el a dolgát. Mindig összeszedem utána az ürüléket, naponta többször is, viszont a sokszor nedves talaj, esőzés stb. okoknál fogva biztos nem 1000%-os a tisztaság. A földet mégis itt hogy fertőtlenítsem? Már azon gondolkozom, hogy leásunk 10-15 centit a földben, és új földet rakunk a helyére, ha más nem segít. Ön mit javasol?
Válaszát köszönöm.

2018.03.10

Állatorvos

A kutya valószínűleg rendszeresen visszafertőződik, ahogy ön is érzi, vélhetően a talajból. Itt tényleg a talajcsere lenne a megoldás, egyébként lehetetlen megszabadulni az orsóférgektől. Azok után amit leírt én nem gondolom, hogy a lakásból fertőződik az állat. Szerintem alkalmazzon olyan szert, ami a férgek lárva állapota ellen is hatékony, nem csak a bélcsatornában lévő kifejlett férgeket pusztítja el. Ilyen készítmény például az Advocate csepp. A cseppet most érdemes lenne egy darabig havonta alkalmazni, hiszen az nem csak az adott pillanatban a bélcsatornában lévő kifejlett férgeket pusztítja el, mint a tabletták.

Vissza a kérdésekhez