Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Német juhász kutyám van és már lassan egy éve rágja magát a combja felső részén, far tájékát illetve az oldalánál.
Két állatorvoshoz is elvittem már, akik a bűzmirigyére gyanakodtak, ezért kinyomták neki, illetve kapott gyulladás csökkentőt is.
Ekkor egy picit javult a helyzet, kezdett szőrősödni a kiharapdált terület, de utána megint elkezdte rágni magát. E között kb. 2-3 hét telt el.

Tudna segíteni, hogy mit tehetnék még? Tanácstalan vagyok..

Előre is köszönöm!

2018.03.23

Állatorvos

A kutya biztosan bolhamentes? Felmerül a bolhanyál allergia és egyéb oktanú allergiák is. Ezt támasztja alá az is, hogy a gyulladáscsökkentő kezelés hatására átmenetileg javult az állat állapota. Ha a kutya bolhanyál allergiás, akkor elegendő néhány csípés is ahhoz, hogy a kutya tüneteket mutasson. Fontos, hogy olyan parazitaellenes szert alkalmazzanak, ami gyorsan hat (pl.: Duowin), emellett fontos a környezet bolhairtása is (alapos porszívózás, felmosás, textíliák mosása, környezeti bolhairtó spray alkalmazása pl.: Insecticid 2000). Táplálékra is lehet érzékeny a kutya, ezért le kellene cserélni a táplálékát érzékeny kutyáknak való tápra, vagy olyanra, amelynek összetevői között semmi olyasmi nem szerepel, mint amit addig evett. Ezen a tápon és a vízen kívül mást nem kaphat. Ha a táplálékallergia a fő probléma, akkor a diéta hatására is csak lassú javulás várható (3-4 hét). Ezek lennének szerintem az első lépések.

Vissza a kérdésekhez