Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Nő/ Úr! Érdeklődni szeretnék, hogy kapnék egy helyről egy kiscicát, melyet csak 12 hetes kortól lehet elhozni. Eddig ez rendben is volna, hiszen ez az időszak fontos a kiscica fejlődésében. Ezzel ellentétben a cicát csak ivartalanítva adják oda! Káros hatással van/lehet-e az ilyen fiatal korban elvégzett műtét a cica további fejlődésére, illetve betegségre való hajlamot okoz-e? Én úgy tudtam, hogy fél éves kor előtt nem ajánlatos ivartalanítatni, mivel még kifejlődés alatt áll az állat. Segítségét köszönöm, és várom mielőbbi válaszát!

2013.03.15

Állatorvos
Az ilyen fiatal korban elvégzett ivartalanítás Amerikában általánosan elterjedt dolog. Ott a nem kívánt szaporulat ellen védekeznek ilyen módon. Európában kevésbé népszerű az ennyire korán elvégzett műtét. Az amerikaiak nem számoltak be olyan káros következményről, ami az ilyen állatokat súlytaná a műtét szövődményeként. A kölyök korban ivartalanított állatok testalkata nem lesz az ivarérett felnőtt állatokéra jellemző, nyurgábbak, kamaszosabbak maradnak. Én személy szerint inkább a később elvégzett műtétet pártolom.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem