Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Nő/Úr! 1 éves kandúr cicám gerincénél a nyak alatt 2 és fél hete foltban szőr kikopás jelentkezett.Véres nyomot nem láttam rajta.Nem terjed,nincs nyakörve, a bolha-kullancsirtó frotiline spray-re nem volt érzékeny.Lefényképeztem,de nem tudom hogy lehet csatolni.Jó étvágya van,semmi baja,csak vakaródzik időnként.Több hete szerzett a bal füle tövénél verekedésből adódó sérülést,azt aloe géllel szépen kikezeltem,már visszanőtt a szőr is.Mitől lehet?Házilag kezelhető-e?Másik kérdésem,hogy összefügghet-e a nagy hőséggel a fokozott vedlés.Harmadik:a cica felvett 1 hónapja egy rossz “szokást”,a fedett bejárati kapuhoz kakkant.A szomszédok szóltak(4 lakás van az udvarban).Megbeszéltem a cicával,hogy ne tegye,felhagyott ezzel.A múlt héten 3 napra elutaztam és ismét odacsinált és tegnap is.Mit tehetek,hogy ne jelöljön oda?Válaszait köszönöm.

2012.07.14

Állatorvos
Fontos lenne tudni, hogy milyen a bőre a kikopott területen. Ha egy sérülés következtében alakult ki a szőrhiányos terület, akkor ha az nem fertőződött el, akkor egy gyógyuló sebet látna és ha közelről megnézi, akkor látható a növekvő szőr. Ha egy területre nem kezd visszanőni a szőr, akkor általában valami kórokozó (pl.: gomba) áll a háttérben. Ha az állat intenzíven vakarózik, akkor felmerül az allergia lehetősége. Én a sérülést tartanám valószínűbbnek, mert a verekedő kandúrok gyakran harapják azon a területen egymást. Otthon kezelheti Betadine oldattal (1:10 arányban csapvízzel hígítva). Az Aloe gél is hasznos lehet. Ha 1 hét múlva sem észlel szőrnövekedést, akkor vigye orvoshoz a cicát.
A nagy hőségben előfordul fokozott vedlés.
A bélsárral jelölő viselkedés megszüntetése nehéz dolog. Fontos, hogy mindig távolítsa el a bélsarat az adott területről és megpróbálhat narancs vagy citrom illatú tisztítószert vagy sprayt is alkalmazni az adott területen.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem